Aigu Om! 2024

Jaapani eri

18. juuli 8.00-02.00

 Pähni

RMK Pähni Metsapäev

Tasuta

Aigu Om! metsapäev Pähnis keskendub traditsioonilisele ja tänapäevasele metsatunnetusele Eestis ja Jaapanis.

Yutaka Miura tutvustab Jaapani metsalooduse eripära ning teeb tähelepanekuid Eesti metsa kohta. Daizaburo Sakamoto tutvustab erakmunga ehk yamabushi tegemisi ja mõttemaailma. Japanoloog Alari Allik aitab seda iidset „institutsiooni“ ning jaapani metsakultuuri laiemalt publikule lahti mõtestada ning peab loengu „Mitu elu on ühel puul?“. Valdur Mikita esindab Eesti uusimat metsamõtet ja sõnastab molutamise manifesti. Kunstnik Uku Sepsivart teeb ülevaate ulukitele Pähni metsa üles pandud soolaskulptuurist „Autoportree metsloomadega“, mille ajas muutumist oleme dokumenteerinud 2023. aasta suvest alates. Võtame ka aega, et panna kokku üks saunaviht, vurritada pisut metsamett ja vaadata vabas õhus suurelt ekraanilt filmi ning kuulata taikotrumme metsa kõlakodades.

Kõik Metsapäeva sündmused on TASUTA.

Metsahommik:

NB Metsahommiku registreerunute arv on täis. Kohtumiseni metsameisterduste alal, kohvikus ja õhtustel retkedel kas 17.00 või 19:45 ning muidugi metsaöö sündmustel!

8:00 Varahommikune erakmunga metsatseremoonia - Daizaburo Sakamoto / Alari Allik NB Registreerimine on lõppenud, grupid on täitunud.

9:00 Valdur Mikita: “Molotamise metsatuba”

10:00 Hommikuretk ja esitlus “Jaapani metsast Eesti metsa”- Yutaka Miura (JPN) (tõlge JPN->EE) NB Registreerimine on lõppenud, grupid on täitunud.

Kohvik “Kokad kuu pealt”

12:30 kuni sündmuse lõpuni Kohalikust toorainest on menüüs magusaid ja soolaseid küpsetisi, põnevaid salateid , paraja suurusega mõnusaid ampse ning sooja rooga (sh taimetoitu) ning arvestame, kui sa gluteeni/laktoosi ei soovi. Toidu kõrvale saab kuuma ja külma joogipoolist. Eelistame, kui sa tuled sularaha karmanis valmis, kuid saab ka ülekandega maksta!

Metsameisterdused ja lõunane molotamine

Meisterdamise töötoad:
13:00 Trükipakk ja pakutrükk – pakutrüki pakkude tegemine, pakutrükiga trükkimine. Tõnu Tiirmaa

16:00 Saunaviht – vihtade tegemist juhendavad ja saunapärimuse jutte vestavad Eda ja Urmas Veeroja Mooska Suitsusaunatalust. Kõnõldas umah keeleh.

Metsaõhtu

17:00 Metsa- ja muusikaretk: Yutaka Miura, Daizaburo Sakamoto, Muteki Taiko Grupp (Taiko-trummid) Pähni mets, metsa kõlakojad JPN->EE (100 min)

18:45 Valdur Mikita molotamise metsatuba II (45 min) EE - Pähni metsaonn (vihma korral väliõppeklassis)

19:45 Metsa- ja muusikaretk: Yutaka Miura, Daizaburo Sakamoto, Muteki Taiko Grupp (Taiko trummid) Pähni mets, metsa kõlakojad JPN->EE -> ENG (100 min)

Metsategevused külastuskeskuse õuel

17:00-22.00 Kohvik, metsamee vurritamine, pakutrükk, saunavihtade punumine NB! võta kaasa oma naturaalsest materjalist riideese (t-särk, müts, jakk vm) ja loo pakutrüki abil sellele uus väljanägemine!

Metsaöö

21.30 Alari Allik mõtisklus “Hingepuudest”

Vabaõhukino:

22.30 “Mori - kunstniku elupaik” (JPN 2018, 99 min)

23:59 “Autoportree metsloomadega” Uku Sepsivart (video, 20 min)

00:30 Öömatk (4,5km 90min)

Partnerid ja toetajad

Rehe talu

Rõuge kunstikuur